Üres bölcsőt ringat...
Hétfő volt, mikor született
Én kivártam volna,
de nem lehetett
Tudod, a számla nagy,
a munka se vár
S jött a hír, hogy
a fiam már jár...

tovább>>>
 
'; ?>
Google PageRank

Szükségünk van-e a vitamin- és ásványianyag-pótlásra?


Vitaminok: az élethez nélkülözhetetlen anyagok

Sokféle információ jut el hozzánk vitamin-ügyben. Van, aki tagadja, van, aki folyamatosan szedi – mi az igazság? Szükségünk van-e vitamin- és ásványianyag-pótlásra?
Sajnos, szinte mindenkinél igen a válasz. A helytelen életmód, a nem megfelelő táplálkozás, a termőföldek és ennek következtében a termények súlyosan csökkent ásványianyag-tartalma, új kórokozók megjelenése mind-mind indokolja a napi rendszeres pótlást. Az egyoldalú táplálkozás, a szélsőséges táplálkozási irányzatok és a népbetegséggé alakult táplálék-felvételi zavarok (lásd: Candidiázis) okozzák a nem megfelelő ellátottságot azokból a létfontosságú anyagokból, amelyek hiányában szervezetünk komoly betegségekkel kénytelen szembenézni. A felszívódási zavarokat az emésztőrendszer betegségei, a bélflóra károsodása, a túlzott antibiotikum-fogyasztás, egyes gyógyszerek felszívódás-gátló hatása okozza. Az anyagcserezavarok, a máj betegségei és az alkoholizmus szintén károsítják szervezetünk hasznosító képességét. Megnövekedett szükségletet jelentenek a különböző életkorokban jelentkező állapotok, például a kamaszkor, a várandósság, szoptatás, valamint fiziológiás állapotok: stressz-helyzet, fertőzések, krónikus betegségek, pszichés terheltség és a rendszeres sportolás.

A vitamin- és ásványianyag-hiány rendszerint nem egyik napról a másikra alakul ki. A folyamat lehet gyors és lassú, attól függően, hogy szervezetünk mennyi ideig képes tárolni az egyes létfontosságú anyagokat. A jó ellátottság és a hiány között több fokozat is megállapítható. Kezdetben laboratóriumi vizsgálattal és természetgyógyászati állapotfelméréssel tudják kimutatni, ekkor sok esetben a hiányállapotra utaló tünetek még nem jelentkeznek. A hiány első tünetei általános jellegűek, mert kezdetben a vitamin- és ásványianyag-függő enzimek aktivitása csökken. Ilyenkor jelentkezik a levertség, fáradtság, álmatlanság, koncentrálóképesség csökkenése. A hiánybetegségek megjelenésekor már komoly a helyzet: lecsökkent vérplazma-szint, csökkenő szöveti ellátás, apadó raktárak, a szállítófehérjék képződésének zavarai, anyagcsere-zavar, súlyos esetben az anyagcsere-folyamatok károsodása következhet be. A leggyakrabban előforduló hiányok: kalcium, magnézium, vas, B12-vitamin, C-vitamin és folsav.

Az emberi egészség szempontjából nem helyesek az egyoldalú, kategorikus vélemények, minden adatot egyidejűleg és gondosan kell mérlegelnünk. A vitaminok és mikroelemek pótlásával kapcsolatosan tartsuk be a szabályt: csak akkor és csak annyit, amit a szervezetünk igényel! Mielőtt vitamin- és ásványianyag-pótlást építünk be étrendünkbe, kérjük szakember tanácsát! Kiváló lehetőség erre a biorezonanciás állapotfelmérés, amelyről bővebb információt a biogyogyitas@biogyogyitas.hu e-mail címen kérhetnek.

A legfontosabb eldöntendő kérdés, hogy mit szedjünk?
Gyakori még manapság is, hogy olyan divatos vitaminokat, növényi alkotórészeket tartalmazó tablettákat hoznak forgalomba, amelyeknek jó, ha 10-15 százaléka a valódi hatóanyag-tartalom. Elsődleges szempont ezeknél a termékeknél, hogy jól nézzenek ki, jó legyen az illatuk, a színük, és lehetőleg minden nap bevegyenek belőle legalább egyet a vásárlók. Alaposan tájékozódjanak, mielőtt elfogadnak egy-egy készítményt! Sok a szintetikus, vegyszerekkel és nehézfém-alapú színezékekkel terhelt termék, ami illatos, szép, színes – ám nagyon kevés igazán hasznos anyagot tartalmaz. Részesítsük előnyben az organikus termékeket, amelyek igazoltan növényi eredetűek, zöldségekből és gyümölcsökből készültek, illetve a Plant Cell ® Technológiával készült étrend-kiegészítők „viselkednek” élelmiszerként az egyensúlyunk megtartásának folyamatában.

Mi a Plant Cell® Technológiával készült étrend-kiegészítők jellemzője?
A Plant Cell® Technológia a lehető legkíméletesebb és legmodernebb eljárás az étrend-kiegészítők gyártása terén. Az így készült kapszulák és tabletták szerves anyagokból készülő, organikus élelmiszerek, amely magas hatóanyag-tartalmú, élő növényi alkotóelemekből állnak. A készítményekhez felhasznált alapanyagokat kizárólag többszörösen ellenőrzött, megbízható helyről fogadják el.
Bővebb információt, személyre szabott tanácsadást kérhetnek: biogyogyitas@biogyogyitas.hu  e-mailcímen.

Jó egészséget!
Bíró Tünde
Tanácsadó
www.aranykosstudio.hu

 

Oldal nyomtatsa
Stressz-teszt
Veszélyben van-e és ha igen, milyen mértékben a veled élő férj, társ,
apa vagy fiú? 

tovább>>>
 
Csatlakozók
Legidősebb csatlakozó tagunk ekkor született:
1928-03-21

Legfiatalabb csatlakozó tagunk ekkor született:
2008-04-19
 Utolsó frissítés:
2012. 02. 18.