Üres bölcsőt ringat...
Hétfő volt, mikor született
Én kivártam volna,
de nem lehetett
Tudod, a számla nagy,
a munka se vár
S jött a hír, hogy
a fiam már jár...

tovább>>>
 
'; ?>
Google PageRank

Érzelmi intelligencia


ÉRZELMI INTELLIGENCIA - 1 napos tréning 

"A szívnek vannak érvei, amelyekkel a józan ész nem tud mit kezdeni."
Pascal

KIKNEK AJÁNLJUK?
Azoknak, akik szeretnék tisztán látni az érzelmileg intelligens viselkedés szerepét kapcsolataikban, szeretnék megérteni munkahelyi és magánéleti sikereik-kudarcaik mögöttes tényezőit. Különösen ajánljuk azoknak, akik munkájuk során emberek vezetésével, meggyőzésével, kiszolgálásával vagy segítésével foglalkoznak, vagy egyszerűen szeretnék tudatosabban irányítani emberi kapcsolataikat és életüket.

A PROGRAMLEÍRÁS
Az érzelmi intelligencia fogalma, összetevői; Én-tudatosság, Ön-menedzselés, Társas tudatosság, Kapcsolatok menedzselése; A Tranzakció Analízis (TA) alapgondolatai; Néhány kulcsgondolat, mely a TA-t megkülönbözteti más rendszerektől;Az én- állapot modell; Az egymáshoz kapcsolódó viselkedésmódok, érzések és gondolatok együttese, melynek feltárásával megértjük személyiségünk különböző aspektusait. A modell segítségével képesek leszünk az önérvényesítésre anélkül, hogy mások érdekeit, érzelmeit sértenénk. Magyarázatot kapunk a „Velem mindig az történik hogy …” kezdetű dilemmára. Megoldást ad a nyílt kommunikációra. Teszt, valamint különböző önértékelési eljárások segítségével megtudhatjuk, melyik én-állapotban töltjük a legtöbb időt, melyiket kellene csökkenteni, és melyikre több „ gondot fordítani” ahhoz, hogy mind a magánéletben, mind a szakmai életünkben elégedettek lehessünk, érzelmi nyereséget adhassunk és kaphassunk. A sztrók- vagyis az elismerés szükséglete; A sztrókok fajtái; Milyen sztrókok jellemzik a szervezetet, ahol dolgozom? Milyen eszközökkel motiválhatom kollégáimat? Sztrók-profil kitöltése- önértékelő eljárás; Érzelmek és a TA; A négy alapérzelem; Mikor mit „kell” éreznem, ha egészségesen működöm? Mitől függ, hogy mikor mit érzek? Hogyan kezeljem a saját és mások érzelmeit? Hogyan ne vonódjak be érzelmileg olyan dolgokba, amin nem tudok változtatni, ami nem tőlem függ? A játszmák; Mind a magánéletünk, mind a szakmai életünk telis-tele van folyton ismétlődő, kellemetlen, negatív érzelmeket kiváltó helyzetekkel. Honnan gyökereznek ezek a szituációk? Miért követem el újra és újra ugyanazokat a hibákat? Mi a megoldás? A játszmáink elemzésével választ kapunk a fenti kérdésekre, és megtudhatjuk, hogyan akadályozzuk meg magunkat, hogy játszmába keveredjünk, vagy a számunkra bedobott horgot bekapjuk, és mások rántsanak játszmába minket.

A Sämling bemutatása 
"A Sämling német szó, pontos jelentése magonc, vagyis magról nevelt csemete. Átvitt értelemben a Sämling az átalakulást és a fejlődést jelképezi. Számunkra a Sämling olyan vállalat, amely képzéssel, tanácsadással kívánja elősegíteni a hallgatók fejlődését. Módszertanunk elengedhetetlen eleme az ügyfél vezetőinek, munkatársainak aktív bevonása, hiszen a vállalat vezetői, kulcsmunkatársai nélkül kialakított megoldások hosszú távon nem életképesek. A SÄMLING Kft. 1989-ben magyar-német kft-ként kezdte meg működését Budapesten. Azóta olyan szakmai tömörülést hoztunk létre, ahol az ügyfelek igényeit európai színvonalon tudjuk kielégíteni. A SÄMLING munkatársi csapata már 19 éve dolgozik azon, hogy nemzetközi és hazai képzéseivel, tréningjeivel segítse ügyfeleit. A cég megalakulása óta eltelt években több mint 14.000 szervezet közel 60.000 munkatársa vett részt képzéseinken. Évente több mint 180 különböző programot ajánlunk felső- és középvezetőknek, pénzügyi, számviteli és banki szakembereknek, közigazgatásban dolgozóknak, controllereknek, HR munkatársaknak. " Münnich Iván Soft-skills üzletágvezető
Oldal nyomtatsa
Stressz-teszt
Veszélyben van-e és ha igen, milyen mértékben a veled élő férj, társ,
apa vagy fiú? 

tovább>>>
 
Csatlakozók
Legidősebb csatlakozó tagunk ekkor született:
1928-03-21

Legfiatalabb csatlakozó tagunk ekkor született:
2008-04-19
 Utolsó frissítés:
2012. 02. 18.