Üres bölcsőt ringat...
Hétfő volt, mikor született
Én kivártam volna,
de nem lehetett
Tudod, a számla nagy,
a munka se vár
S jött a hír, hogy
a fiam már jár...

tovább>>>
 
'; ?>
Google PageRank

Stresszkezelő technikák


“Egy férfi, megoldást keresve az aggodalomra, egy “aggodalomtáblázatot” rajzolt, és ezen jegyezte föl félelmeit. Megfigyelte, hogy félelmeinek 40 százaléka olyan dolgok miatt volt, melyek valószínüleg soha nem fognak bekövetkezni; 30 százalékuk múltbeli döntések okozta sajnálkozás volt, amin már nem tudott segíteni; 12 százalékuk más emberek vele kapcsolatos kritikáit tartalmazták; 10 százalékuk pedig az egészségével volt kapcsolatos. Arra a megállapításra jutott, hogy aggodalmának 8 százaléka volt csak igazán jogos! Az aggodalom legmegdöbbentőbb jellemzője a teljes tehetetlenség. Az aggódás soha nem változtat meg egyetlen dolgot sem, kivéve az aggódó személyiségét.” Linda Dillow

Hölgyválasz
Rengetegen érdeklődnek a tánc iránt - de mégis kevesen mernek nekivágni. Pedig a félelemre semmi ok...A legtöbben azt hiszik, hogy nincs ritmusérzékük, botlábuk vagy éppen botfülük van és egyszerűen nem tudnak mozogni... Óráink azért vannak, hogy kifejleszd magadban ezeket a képességeket. Senki sem születik Fred Astaire-ként! A tánc a mi felfogásunkban eszköz és nem a cél. Hangsúly a társaságon és a kikapcsolódáson! A tánc az általunk ismert leghatékonyabb módszer a "civilizációs ártalmak" (stressz, elidegenedés etc.) ellen! Szeretnénk, ha a tánctanulás nem egy 'újabb macera', hanem tényleg kikapcsolódás lenne és főleg azt szeretnénk, hogy megismerd, mennyivel jobb dolog táncos bulikba, táncestekre járni, mint 'csak' sörözni, kávézóba járni, dizsibe járni. Arról nem is beszélve, hogy a tánc különlegessé tesz - akik nem táncolnak, általában ámulattal tekintenek a táncosokra...

Buddhának volt ideje, avagy a stressz leküzdhető
Talán nem hiszed, de minden időzavarnak, stressznek, kapkodásnak a vágyakozás az okozója. A sóvárgás korunk kulcsszava. Legalábbis Buddha szerint, már 2500 éve megfejtette a globalizáció legnagyobb titkát...
Végezd el a kacattesztet, és szabadulj meg a feleslegessé vált holmiktól, hogy jobb legyen a közérzeted és ne nyomasszon az időhiány!... (Forrás: nlcafe.hu)

"Lazítani. Próbálj meg lazítani..."
...A történelem kiemelkedő szundikálói között van Winston Churchill, Bonaparte Napóleon, Thomas Edison valamint az USA elnökei közül John F. Kennedy és Ronald Reagan. Churchill gyakran hangoztatta: „Valamikor ebéd és vacsora között muszáj aludni. Vetkőzz le és bújj az ágyba. Én mindig ezt teszem. Ne gondold, hogy kevesebb munkát tudsz elvégezni, ha alszol egyet napközben. Ez egy butaság, amit olyan emberek találtak ki, akiknek nincsen képzeletük. Sokkal többet fogsz tudni teljesíteni. Két napot kapsz egy helyett - na jó, másfelet." - És a szövetségesek megnyerték a háborút... (Forrás: csakjohirek.hu)

Tóth Krisztina: A stressz és az allergia összefüggése
Az allergiás panaszok megjelenésében, fokozódásában az egyéni hajlam mellett a testet-lelket érő környezeti hatások (pl. stressz), továbbá a személyen belüli pszichés tényezők (pl. stresszre adott reakció intenzitása) játszanak jelentős szerepet...

„Nincs a világon se jó, se rossz, a gondolkodás teszi azzá.” 
Stresszoldás egyénileg
A harmonikus lét, a testi és lelki egészség két fő kritériuma a szeretet- és a dolgozni tudás képessége. A túlzott stressz mindkettőben megakadályoz bennünket. A krónikus, kontrollálhatatlan stressz kimeríti szervezetünket és fokozott védekezésre készteti a további megterhelésekkel szemben, legyen az bármilyen környezeti stresszor.
Tudd meg, hogy mekkora szerepet játszik a stressz allergiás tüneteid megjelenésében!
Töltsd ki a Budai Allergiaközpont kérdőívét és küldd vissza vagy vidd be személyesen a központba! A kérdőívet Tóth Krisztina pszichológus kiértékeli, melyről egy személyes konzultáció keretében visszajelzést ad. A teszt kiértékelése és a személyes konzultáció díja 4000 Ft, október 31-ig díjtalan.
 
Egyre több cég mutat érdeklődést az NLP, vagyis a neuro-lingvisztikus program iránt, nem véletlenül, hiszen számos munkahelyi problémára megoldást kínál. Nagy segítséget nyújt munkaköri készségek fejlesztésében, de a személyes erőforrások javításában is, úgymint konfliktuskezelés, túlélés, idő- és életvezetés... 
...Az NLP képzést elmagyarázni nem egyszerű, aki meg szeretne bizonyosodni a hatékonyságáról, jobb, ha megnézi Richard Bandler egyik tanítványának, Matt Hudsonnak a videóit SimpleNLP.com-on. Az egyiken például egy dühkezelési problémákkal küzdőn segít, pár perces ráhatás segítségével, míg a másikon a tériszonytól való rettegést szünteti meg. Sőt, egy vicces videó keretében arra is rámutat, hogy a dohányzás - mint minden szokás - mennyire a fejünkben dől el: a terápia eredményeképpen két meglett üzletember is cumival a szájában megy ki az utcára cigizni...
(Forrás: hrportal.hu)

Elmélyedés önmagunkban meditációval
A meditáció nem kerül semmibe, és mégis rendkívüli szellemi kikapcsolódást érhetünk el vele, ráadásul bárhol, bármikor "elővehetjük", ha szükségét érezzük. Egyszerűen csak kellemes körülményt kell teremtenünk, esetleg halk zene, egy füstölő, vagy gyertya fokozhatja ellazulásunkat. Csupán az időt kell rászánnunk... (Forrás: csaladinet.hu)

A megfizethető luxusba menekülünk a stressz elől
A megfizethető luxust keresi korunk stressznek kitett, keményen dolgozó, időhiányban szenvedő embere, amikor keresi a menedéket, hogy hétköznap kicsit kényeztesse, ugyanakkor megjutalmazza saját magát...(Forrás: mfor.hu)

Agykontroll: a tudatalatti kapuja
…Mindenki szeretne valamit elérni életében; sikert megbecsülést, vagy éppen boldogságot. Bár néha teljesen kilátástalannak tűnik egy-egy elhatározás, semmi sem megvalósíthatatlan, minden a döntésen múlik. A siker öt lépése:...(Forrás: pontinfo.com)

Stresszteszt

A stressz gyógytornász szemmel

A vázizmok állandó feszülése megváltoztatja a testtartást, melynek hosszantartó fennállása nem csak izomfájdalmakhoz, hanem egyéb mozgásszerv-rendszeri betegségekhez is vezethet: nyak- hát-, derékfájdalmat, fejfájást is okozhat, akár gerincsérv is kialakulhat. A stresszre igen érzékeny izmaink például a nyak és a hát területén található csuklyás izmok, a mély hátizmok, karizmok...

Melyik stressztípusba tartozol? Teszteld, és ismerd meg magad! Olvasd el a jellemzőket, és válaszd ki, hogy melyik típusba tartozol, és milyen veszélyek leselkednek rád. (Forrás: femina.hu)

Tegyünk a fáradtság ellen, szálljunk ki a mókuskerékből!
„…Ne adjuk fel, lazítsunk, pihenjünk - kedvünk szerint - ez a legolcsóbb dolog, ami az egészségmegőrzést illeti. Egy nagy séta a közeli parkban, baráttal, barátnővel, kísérővel, egy romantikus film a DVD-lejátszóba, miközben egészséges, friss zöldséget, gyümölcsöt majszolgatunk, vagy egy jó könyv - és máris lazábbak lesznek pattanásig feszült idegeink…” (Forrás: ugyvezeto.hu) 

A stresszkezelés a hosszú élet titka
”…A férfiak esetében az egyéb kockázati tényezőktől függetlenül határozottan csökkentették a stresszel összefüggő korai halálozás valószínűségét az alábbi faktorok: a jó életminőség, a harmonikus családi háttér és munkahelyi környezet, a jó kedély és az önbizalom…” (Forrás: fn.hu)

„Hogyan űzzük el a stresszt?”
(Forrás: hvg.hu)

Stressz – a kor kórja
”Küzdj vagy fuss” – a XXI. század népbetegségeként aposztrofált stresszre adható lehetséges válaszok ezek…(Forrás: hvg.hu) 
 

Öregít a stressz
(Forrás: hvg.hu)

Stressz és a családi támasz
(Forrás: pszichologia.blog.hu)

Újszülöttek apa karjában – a megnyugtatás receptje
” Az apa és újszülöttje közötti bőr – bőr kontaktus segíthet a pozitív táplálkozási és alvási minták kialakulásában azoknál az újszülötteknél, akik császármetszéssel jöttek világra…” (Forrás: szoptatasportal.hu)

Meditáció a mindennapokban
A cikkben leírt három technika rutintalanok és az ún. „nagyon elfoglaltak” által is könnyen elsajátítható, és nagyon hamar eredményre vezet: pihentet, kikapcsol, kedvet csinál és alapot teremt a magasabb szintű tevékenységekhez! (Forrás: szabadban.hu)

Napi tíz perc masszázs az egészségért
…Noha attól még távol vagyunk, hogy a munkahelyeken kávé- és cigarettaszünetek helyett masszázsszüneteket iktassanak a napi programba (pedig milyen jó is lenne), a masszázs jótékony hatásai egyre szélesebb körben ismertek, sőt empirikus vizsgálatokkal is igazolható a pozitív hatás…(Forrás: origo.hu)

Jógával oldhatják a stresszt a főnökök
…Bár kockázatos egy vezető számára munkahelyet váltani, viszont a kezeletlen stressz nagy veszélyforrást jelent egy betegség kialakulásában. Statisztikák szerint a szervi rendellenességek csaknem 80 százaléka összefüggésbe hozható a stresszel…(Forrás: Mfor)

Munkahelyi stresszoldás: a pszichológustól a bridzsezésig
…Ma már a kis cégeknél sem ritkaság, hogy a munkatársak az egész hét során felgyülemlett gőzt közös focival vagy kosarazással engedik ki.(Forrás: Mfor)

A stressz nő, a motiváció csökken a munkahelyeken
…kiadott egy „stress code”-ot, amelyet a vállalati menedzsmentek figyelmébe ajánlanak, hogy megelőzzék a munkavállalók túlterheltségéből és frusztrációjából adódó megbetegedéseket. Ebben kiértékelik a munkahelyi stressz mennyiségét és összetevőit, majd megoldási javaslatokat ajánlanak…(Forrás: Mfor)


További megoldási lehetőségek témakörök szerint:
1. Életvezetés
2. Stresszkezelő technikák
3. Depresszió-kezelés és -megelőzés
4. Táplálkozás
5. Mozgás, aktív életmód
6. Önismeret, személyiségfejlesztés
7. Betegségmegelőzés, prevenció
8. Veszteségek, krízisek feldolgozása
9. Munkahelyünk, avagy a második otthonunk
10. Párkapcsolat, szexualitás
11. Gyereknevelés
12. Alkohol- és drogfüggőség

 

 
Oldal nyomtatsa
Stressz-teszt
Veszélyben van-e és ha igen, milyen mértékben a veled élő férj, társ,
apa vagy fiú? 

tovább>>>
 
Csatlakozók
Legidősebb csatlakozó tagunk ekkor született:
1928-03-21

Legfiatalabb csatlakozó tagunk ekkor született:
2008-04-19
 Utolsó frissítés:
2012. 02. 18.