Üres bölcsőt ringat...
Hétfő volt, mikor született
Én kivártam volna,
de nem lehetett
Tudod, a számla nagy,
a munka se vár
S jött a hír, hogy
a fiam már jár...

tovább>>>
 
'; ?>
Google PageRank

Okos fogyás, avagy a jojó hatás elkerülése


Okos fogyás - a jojó-hatás elkerülése

A tükör és a fürdőruha nem hazudott, ezért sokszor nekifutottál. Főként koplaltál, sanyargattad magad, meghallgattad-elolvastad a tuti tippeket, irigykedtél, amikor a barátnőd „simán” ledobott magáról tíz kilót – persze, könnyű neki, biztosan nagyobb az akaratereje… És valamiért nem ment. Vagy ha lement, akkor duplán jött vissza. Atkins, update, elválasztó, vércsoportos, gyümölcsnap, tekercselés, nyirokmasszázs, akupunktúra – mi nem volt még? És mi van utána? Lógó bőrredők, cellulitis, megereszkedett mellek és hasfal, folyamatos éhezés, gyomorfekély, depresszió és újra az az utálatos mérleg…
Meglepődnél azon, ha valaki azt állítaná, hogy a saját fogyásod elsősorban azon múlik, eléggé ismered-e a tested és a lelked működését? Hogy eléggé tápláló-e az étkezésed? Jómagam 17 kg-os fogyás után állítom: az eredményt a saját szervezetem megismerése hozta meg számomra. Az okos fogyásnál fontos szempont az is, hogy minőségi fogyás következzen be, sem hiánybetegség, sem hormonzavar, sem esztétikai problémák ne jelentkezzenek.
A túlsúly egyensúlyzavart jelez a szervezetben. Ennek több oka is lehet, így az eredményes és okos fogyókúra első szabálya: tudd meg, mi okozta az egyensúly eltolódását! Ehhez tisztázni szükséges, van-e candidiázisod, a bélflórád és emésztésed milyen állapotban van, milyen anyagok hiányoznak a szervezetedből (az örökös éhséget hiánybetegség is okozhatja!), milyen vegyületek, enzimek hiányoznak az emésztőrendszeredből, van-e gyulladás, hormonzavar, rejtett okok a háttérben… A megfelelő testsúly kialakítása az egészséges egyensúly helyreállításával szinte „önmagától” megoldódhat. Szervezeted működéséről, a testedben zajló folyamatokról a biorezonanciás vizsgálat (Mora-terápia) adhat teljes képet.

Mi a biorezonancia?
A természetes gyógymódok, diagnózisok és eljárások területén egyre ismertebbé válik a biorezonanciás készülékek jelentősége. Az emberi szervezet betegség alatti, vagy anyagcserével kapcsolatos zavarait a biorezonanciás készülék képes érzékelni. A lényeges változásokat segítő kémiai anyagok és jelek a testünkben jól mérhető élettani változásokat okoznak, hasonlóan az érzelmi reakciókat kiváltó folyamatokhoz. Ezeket a reakciókat méréssel azonosítani lehet, mint ahogyan azt is, mi szolgálja a gyógyulást, milyen anyag, jel adhat segítséget egy adott probléma esetében. A teszteléseknél közvetlen módon, az élő szervezetről levett jelek segítségével dolgozza fel a szakember a működésre vonatkozó eltéréseket, és azt is, hogy a tesztanyagokra mi a szervezet reakciója. Így lehet azonosítani az allergéneket, vagy okokat feltárni egy-egy betegség, hiányállapot valódi hátteréről, keletkezéséről, és azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, homeopátiás szereket, gyógynövényeket, amelyek az adott személy egyensúlyi állapotához a leginkább hozzájárulnak.

Először takarítsunk!
A legelső teendő a takarítás – testtisztítás, az emésztés rendbehozatala, a fölösleges anyagoktól való megszabadulás. Fontos tisztázni, hogy van-e valamilyen testi elváltozás a háttérben, rendben van-e a bélflóra, milyen gyakran van széklet. Az emberek 80 százaléka székrekedéses! Számukra az ideális megoldást az elegendő folyadék-bevitel és a gyógynövényekre alapuló étrend-kiegészítők szedése jelentheti. Amikor már alaposan kitakarítottuk a szervezetünket – sok esetben ez önmagában 5-8 kilogramm fogyást eredményez – akkor jöhet a megfelelő táplálás kialakítása. Ebben a folyamatban elsődleges szerepe van a természetes étrend-kiegészítőknek.
A legfontosabb szempontok – az első lépések megtétele:
- biorezonanciás vizsgálat – megfelelő szakember kiválasztása
- a bőséges, napi 2,5-3 liter TISZTA víz – házi víztisztító készülékkel olcsón előállítható
- a vastagbél tisztítása gyógynövény alapú étrend-kiegészítők segítségével
- a normális bélflóra helyreállítása
- amennyiben a szervezetben gombák, egyéb kórokozók jelenlétét igazolták, akkor szakember által előírt terápia szükséges
- étkezést helyettesítő, természetes alapú italok, élelmiszerek használata
- a mesterséges édesítőszerek kiiktatása az étrendből
- a készételek kiiktatása az étrendből
- megfelelő, természetes étrend-kiegészítők kiválasztása az anyagcsere-fokozásra, az étvágy csökkentésére és a zsír-anyagcsere fokozására
- méregtelenítési program összeállítása szakember segítségével
- infraszauna, nyirokmasszázs
- fokozatos mozgás.

Második lépés: a szervezet megfelelő táplálása
- az éhezés elkerülése nagyon fontos – étkezést helyettesítő tippek
- egészséges étrend összeállítása: sok-sok zöldség, gyümölcs, olívaolaj, hal, fehér húsok és az alkatunknak, vércsoportunknak megfelelő ételféleségek előnyben részesítése – könnyen elkészíthető, jó receptek összeállítása, a megfelelő élelmiszerek biztosítása egész nap (uzsonnás csomag!)
- vitamin- és ásványianyag-tartalmú, természetes étrend-kiegészítők beépítése az étkezésbe.

Ne feledkezzünk meg gondolataink, belső békénk megteremtéséről, életünk aktuális kérdéseinek tisztázásáról – gyakran szerepel a súlyfölösleg mögött megoldatlan lelki probléma. Ennek tisztázásához kérhetjük szakemberek segítségét. Pszichológus, sorselemző, asztrológus – ki-ki a saját érdeklődésének megfelelő tanácsadót kérhet fel belső vívódásainak tisztázására. Ezzel a lelki támogatással könnyebb önmagunk elfogadása, és minden változás elfogadása, irányítása, véghezvitele is.

Bíró Tünde
szakújságíró, életmód-tanácsadó
Aranykos Stúdió


Stressz-teszt
Veszélyben van-e és ha igen, milyen mértékben a veled élő férj, társ,
apa vagy fiú? 

tovább>>>
 
Csatlakozók
Legidősebb csatlakozó tagunk ekkor született:
1928-03-21

Legfiatalabb csatlakozó tagunk ekkor született:
2008-04-19
 Utolsó frissítés:
2012. 02. 18.