Üres bölcsőt ringat...
Hétfő volt, mikor született
Én kivártam volna,
de nem lehetett
Tudod, a számla nagy,
a munka se vár
S jött a hír, hogy
a fiam már jár...

tovább>>>
 
'; ?>
Google PageRank

Fiatalodjunk!


Fiatalodjunk!
A XXI. század főszereplője: az anti-aging


Minőségi élet, örömök és jó dolgok idős korban is! A jelszót az Egyesült Államokban a "Baby-boom"-nemzedék tűzte ki a zászlójára. A második világháború után születettek mára jelentős befolyással rendelkeznek az amerikai társadalomban. Anyagilag és társadalmi státuszban is meghatározó ez a korosztály, amely úgy döntött: sokáig akar élni, mégpedig minőségi életet! Vannak, akik szerint az öregedés-gátlás a nők számára a ránctalanságot, a férfiak számára a lankadatlan erekciót jelenti - elég az Anti-aging-re épített reklámokba beletekinteni. Az öregedés-gátlás tudatos programja ennél jóval többet hozhat a társadalom számára. Olyan divatot, amelyet a gazdasági kényszerűség diktál, és amely az életkor meghosszabbítását és az egészség megőrzését együttesen szolgálja. Dr. Erbszt András gerincsebész, sportorvos, a Dr. Fit Életmód Program igazgatója. Évek óta tanulmányozza és praxisában alkalmazza az orvostudomány új ágát, az Anti-aging Medicinát.
- Mi az örök fiatalság titka?
- Nincs titok, és nem újdonság, hogy mindig szerettünk volna jobban, tovább élni és sikeresen, jó erőben megöregedni. Csodák sincsenek: a helyes táplálkozás, a megfelelő fizikai aktivitási program, a szellemi frissesség megőrzése a szép élet egyszerű receptje. A genetikai adottságok is számítanak, ám az öregedés beköszöntét meggyorsítják az oxidatív stressz, a gyulladások jelenléte a szervezetben, a fizikai túlterhelés, a csökkent antioxidáns-tartalom a táplálékban, a többszörösen telítetlen zsírsavak és cukor töménytelen bevitele, a dohányzás, alkohol, szénhidrát-dömping és inzulin-rezisztencia.
Az Anti-aging Medicina, mely az Egyesült Államokból származik, a szép öregség megvalósítását teszi lehetővé. Nemzetközi tudományos társaságok alakulnak a témakör tanulmányozására, rendszeresen konferenciákat szerveznek szerte a világban, amelyekre jómagam is igyekszem minél többször eljutni. A világ nyugati felén már külön szakorvosokat és specialistákat képeznek az idősebb korosztály különleges igényeire - miközben Magyarországon a "senki földjének" számítanak a korosodás testi-lelki problémái. Van mit tanulnunk! A kutatási adatok önmagukért beszélnek: az Anti-aging Medicina alkalmazásával az átlagéletkor 10 évvel növekszik, és ez minőségi években értendő! Nem az orvostól orvosig járkálást, rendelőkben ücsörgést jelenti, hanem az aktív, cselekvő állampolgárként, saját életüket élést akár hetven, nyolcvan év felett is. Akik elfogadják ezt a programot, azok nem a betegségek legyőzésével töltik idejüket, hanem tartalmas, örömteli életet élnek. Vannak olyan társadalmi rétegek az Egyesült Államokban, ahol egy ötvenes amerikai úgy él, mint nálunk a harminc évesek. Fiatalosan, lendületesen, rugalmasan, egészségesen.
- Magyarországon elfogadják-e az emberek ezt a programot?
- Kissé furcsának tűnik majd a kijelentésem, mégis állítom: hazánkban az egészségügy nagyon jó helyzetben van, ugyanis az egészséget hamarosan komolyan felértékeljük majd. A betegség ugyanis nagyon drága, és csak egyre drágább lesz. Aki megbetegszik, elveszítheti az állását, a kezelések és a kórházi ellátás nagyon sokba kerül - ez a folyamat Amerikában jóval korábban elindult, ez adta a lökést a különböző egészség-tudatos programok elindításához. A mi egészségügyi ellátásunk sok dologgal terhelt, amelynek súlyát már nem sokáig viseli el. A változó helyzet már most sokakat arra sarkall, hogy az utolsó pillanatban forduljon orvoshoz. Tehetnénk ezt úgy is, hogy sokáig ne kelljen orvoshoz fordulnunk! A megelőzés - igaz, hogy lassan - ám érezhetően egyre fontosabbá válik. Ne várjunk senkire, hogy ennek a felelősségét átveszi tőlünk! A saját egészségünk ránk tartozik, sem az orvos, sem az egészségügy, sem az állam nem vállalhatja át helyettünk a testünk és lelkünk feletti gondoskodást. Amíg ez nem jut el minden ember fejébe, addig nehéz lesz előrelépni a prevenció területén.
- Sokan úgy gondolják, hogy az Anti-aging a gazdagok kiváltsága.
- Nem kell sok pénz ahhoz, hogy egészségesek legyünk! A helyes és mértékkel történő táplálkozás, a séta, futás, biciklizés és az olvasás nem kerül semmibe. Aki ezt beépíti a mindennapi aktivitási programjába, már rengeteget tett az időskori problémák elkerüléséért. Ha mindezt ki tudjuk egészíteni - mondjuk az alkoholról és a cigarettáról történő lemondás árán - a rendszeres orvosi állapotfelmérés lehetőségével, valamint a minőségi étrend-kiegészítők beiktatásával, akkor további óriási lépést tettünk saját egészségünk megőrzésére. Ne nyugodjunk bele a test és a lélek idő előtti öregedésébe! Előzzük meg, ami megelőzhető, késleltessük, ami elkerülhetetlen - ezzel a felfogással aktív, boldog éveket, évtizedeket nyerhetünk.
- Milyen lehetőséget nyújt a Dr. Fit Életmód Program?
- Elsősorban a mozgásszervi problémákkal, túlsúllyal küzdők - melyek között egyre több a gyermek -, és a negyven éven felüliek speciális egészségügyi céljaira és a megelőzésre koncentrálunk. A filozófiánk része, hogy életkortól és fizikai állapottól függetlenül minden ember számára készíthető olyan aktivitási és átállási program, amellyel az egészsége jobbá tehető. A mozgásszervi betegségeket például a legjobban a mozgással lehet gyógyítani! Táplálkozási program nélkül nem lehet elérni és megtartani a fogyást. A mellékhatás nélküli szerek, a rendszeres orvosi szűrések igénybevétele - melyeket biorezonanciás módszerrel egészítünk ki -, az egyensúly tudatos helyreállítása, a személyre szabott programok és a mellékhatás nélküli szerek, valamint az étrend-kiegészítők alkalmazása tartozik az ellátásaink körébe. Munkatársaink holisztikus szemlélettel, a nyugati és keleti orvoslás eszközeit egyaránt felhasználva foglalkoznak a páciensekkel.
(Forrás: Dr. Fit Életmód Program)Oldal nyomtatsa
Stressz-teszt
Veszélyben van-e és ha igen, milyen mértékben a veled élő férj, társ,
apa vagy fiú? 

tovább>>>
 
Csatlakozók
Legidősebb csatlakozó tagunk ekkor született:
1928-03-21

Legfiatalabb csatlakozó tagunk ekkor született:
2008-04-19
 Utolsó frissítés:
2012. 02. 18.