Üres bölcsőt ringat...
Hétfő volt, mikor született
Én kivártam volna,
de nem lehetett
Tudod, a számla nagy,
a munka se vár
S jött a hír, hogy
a fiam már jár...

tovább>>>
 
'; ?>
Google PageRank

Munkahelyünk, avagy a második otthonunk


"Mert a legjobb dolog, ami történhet veled, az egy másik ember." Alexander

WEDD KEZEDBE A VILÁGOT!
Art coaching - Művészeti menedzsment
HIVATÁS - ÖNFEJLESZTÉS - KÖZÖSSÉG


A dolgozók közérzetén sokat javíthatnak a mozgásprogramok
A vállalkozások jó része egy gombnyomásra kimutatja, hogy mennyit veszít a munkavállalók betegsége miatt, arra azonban nincs adat, mennyit nyerhet, ha lépéseket tesz az egészségfejlesztés irányába. Szerencsére egyre több vezető kezdi elismerni az egészségmegtartó programok ösztönző és hatékonyság növelő hatását, amivel a dolgozók életmódváltását is elősegítik... (Forrás: hrportal.hu)

Szembesít a drámatréning
Kiégés, korrupció, diszkrimináció. Munkahelyi problémák, melyeket általában mindig az értelem felől közelítenek meg, holott érzelmi síkon sokkal jobban tetten érhetők. Ahogy teszi ezt a drámatréning is, ahol a résztvevők egy kitalált történeten keresztül szembesülhetnek kártékony előfeltevéseikkel... (Forrás: hrportal.hu)

Összegződő stresszhatások - csökkenő teljesítmény
Mi a különbség az izgalom és a stressz között?
Izgalom az, amikor a feleséged terhes.
Stressz az, amikor a titkárnőd.
Bár ez a megállapítás elég szélsőséges, mégis egyes becslések szerint az irodai munkavállalók majd harminc százaléka rendkívül megterhelő, tartós stressz-terhelés mellett végzi a munkáját...(Forrás: personalbest.hu)

Van élet munka nélkül?
Mióta világ a világ, az a természetes, ha az embernek van munkája, teendője... "A munka paradoxona az, hogy a felnőtt ember idejének egyharmadát munkával tölti, mégis legtöbben örülnek, ha elkerülhetik." Ha ezt a gondolatot továbbszőjük, és körüljárjuk a munka létjogosultságát... (Forrás: hrportal.hu)

Állásinfók a gödöllői régió lakosai számára
A Gödöllő környéki települések lakosai, munkaadói és munkavállalói számára 2005 óta elérhető szolgáltatás a REGINA Alapítvány "Munka-helyben, munkahelyben" elnevezésű programja.Célja, hogy a régiónkban kínált állások és az itt élő munkavállalók a lehető leghatékonyabban egymásra találjanak, és mind a munkaadó, mind a munkavállaló számára eredményes együttműködés tudjon kialakulni. Állás, munka, munkalehetőség, információk munkaadóknak és munkavállalóknak a következő településekre fókuszálva: Aszód, Bag, Csömör, Dány, Domony, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Galgahévíz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Hévízgyörk, Iklad, Isaszeg, Kartal, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Mogyoród, Nagytarcsa, Őrbottyán, Pécel, Szada, Szilasliget, Tura, Valkó, Vác, Vácrátót, Vácszentlászló, Veresegyház, Verseg, Zsámbok !!! Álláshirdetések ingyenes elhelyezése a Gödöllői Regionális Hírportálon.

Idősek foglalkoztatásával elkerülhető a demográfiai bomba
Meg kellene duplázni az aktív időskorú munkavállalók számát a következő évtizedekben, hogy a demográfiai bomba felrobbanása elkerülhető legyen...(Forrás: hrportal.hu)

Karrier vagy szex?
A merevedési zavarokkal küzdõk 85%-a a munkahelyi stresszben és a túlhajszoltságban látja a probléma kialakulásának okát. Nem meglepõ az sem, hogy a potencia problémák jóval nagyobb arányban fordulnak elõ a vezetõ beosztásúak között, mint az alkalmazottak körében...(Forrás: pontinfo.com)

A cégek is nyernek a megmozgatott dolgozókkal
Magyarországon a munkavállalók nagyjából egyhatodának van lehetősége a sportra béren kívüli juttatásként… (Forrás: mfor.hu)

Mi kell ahhoz, hogy a munka sose váljon öldöklő robottá?
Ki dolgozik? Kornis Mihály írása (részlet)

A munka a robottól abban különbözik, hogy személyes értelme van. Akkor is örülök, hogy megcsinálhatom, amikor fáradsággal jár. Nem tudják megparancsolni; megteszi az ember, ha nem parancsolják is. Belső parancs. Nevezzük a nevén: játék...
A szerző azért bocsátja rendelkezésünkre írása egy részletét, mert szolidaritását óhajtja kifejezni velünk és törekvéseinkkel.
Azt kérte, írása végére hadd írhassa ide: „MI FÉRFIAK, CSAK A NŐKBEN BÍZHATUNK, MERT NEKIK FONTOS, HOGY MI FÉRFIAK LEGYÜNK - ÉS HOGY LEGYÜNK!”   Kornis Mihály

Hadat üzenünk a munkahelyi stressznek
Október 8-ig van ideje a kormánynak elfogadni és kihirdetni a munkahelyi stresszre vonatkozó európai keretmegállapodás magyarországi végrehajtásának tervezetét. A cél az, hogy a dolgozóknak rossz közérzetet, betegséget, a foglalkoztatónak pedig többletköltséget okozó stressz csökkenjen…(Forrás:Mfor)

Európai kampány indul az egészségbarát munkahelyekért
Az egészségbarát program négy alappillére az egészséges táplálkozás, a testmozgás elősegítése a munkahelyeken, a mentális egészségfejlesztés, stresszkezelés, valamint a dohányzás megelőzése és a leszoktatás támogatása. (Forrás: Mfor)

Az e-mail is jelentős stressztényező lehet
…a megoldást ezzel a problémával kapcsolatban az jelentheti, ha a munkavállalók elektronikus postafiókjukat tudatosan csak naponta néhányszor ellenőrzik. Ebben az esetben ugyanis csökkenthető az ezzel járó stresszhatás és a negatív érzelmek fokozottabb előfordulása, aminek következtében megóvható egészségünk az e-mailek okozta káros hatásoktól…(Forrás: egeszseg.origo.hu)

A munkahelyen nevelnék egészséges életre a magyarokat
…szakemberek állítják: az egészségügyi ellátórendszer csak 13-15 százalékban képes hozzájárulni az emberek egészségéhez, a többi már az egyénen múlik. Mivel közösségi szinten könnyebb motiválni, számos prevenciós program a munkahelyen igyekszik mozgósítani az embereket…(Forrás: Mfor)

Kiszámolhatod, mennyi nyugdíjat kapnál a régi rendszerben és a magánnyugdíj-pénztártártól >>>

Új szövetség a 45 év felettiekért
A Szenior Program a 45 év felettiek foglalkoztatásának megtartását, majd fokozatos bővítését állítja a figyelem középpontjába. Célja a szeniorok tapasztalatának, tudásának, teljesítő- és versenyképességének, munkakultúrájának hasznosítása a társadalom és a gazdaság számára. S hogy a munkáltatók és a munkavállalók számára kölcsönös előnyök érvényesítése révén a szeniorok élete tartalmas maradjon, illetve újra azzá váljon a munkahely megtartása, illetve új munkahelyek létrehozása eredményeként. A tagok számára ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások közül már elérhető a munkaközvetítés.
Információ, jelentkezés >>>

Sokat dolgoznak a magyarok
A kelet-közép-európai országok polgárainak munkaideje majdnem két órával hosszabb, mint a nyugatiaké - derül ki a dublini székhelyű EIRO kutatóintézet most közzétett adataiból. Tavaly a 15 régi EU-országban átlagosan 37,9, míg az új tagállamokban 39,6 óra volt a törvényes heti munkaidő, írja a Világgazdaság.
(Forrás: mfor.hu)

Nem csak a lelket betegíti meg a munkahelyi stressz
…az egészségügyi ellátórendszer csak 13-15 százalékban képes hozzájárulni az emberek egészséghez, a többi már az egyénen múlik. A dohányzás tiltása a munkahelyeken és - a tervek szerint - 2009-től a zárt nyilvános helyeken azonban önmagában nem elég. Szakemberek szerint emellett meg kell adni a segítséget a megelőzéshez és a leszokáshoz is. Utóbbi szintén könnyebb közösségben, ráadásul így a csábítás is kisebb a rágyújtásra. Oda kell figyelni arra is, hogy a munkahelyi dohányzás közösségépítő és fontos információ-áramlást elősegítő funkcióit megfelelően helyettesítsék, például egy csocsóasztal felállításával…(Forrás: mfor.hu)

Több százezer forintos járulékot spórolhat meg egyetlen munkavállaló után az a cég, amely Start Plusz vagy Start Extra kátyabirtokost foglalkoztat. A Start program sikerein felbuzdulva a pályakezdők mellett a többi - munkakeresés terén - hátrányos helyzetű csoportra, azaz az idősekre, a szakképzetlenekre és a kismamákra is kiterjesztették a járulékkedvezményt...Teljes cikk (Forrás: mfor.hu)

Mozdulj Európa! - program az egészségesebb dolgozókért
…Magyarország 2007. június 28-án csatlakozott hivatalosan az európai mozgalomhoz…

A munkahelyi stressz főként férfiakat öl
…A hétfői munkakezdéskor világszerte sokkal több munkavállaló kap infarktust, mint a hét többi napján. Ez is jelzi, hogy a krónikus stressznek komoly szerepe van a legnagyobb népegészségügyi jellegű megbetegedések kialakulásában…(Forrás: nol.hu)

Törvény készülhet a stresszről
…Kutatások szerint a rossz munkahelyi légkör egyre általánosabb Magyarországon: ma már minden második munkavállalót komoly és gyakran szükségtelen stresszhatások érnek. Az ilyen légkörben élők gyakrabban betegszenek meg, s látszólag minden ok nélkül romlik a teljesítményük, később pedig a munkahelyi konfliktusokat szív- és érrendszeri betegségekre „váltják"…(Forrás: fn.hu)

Telefonos segítség munkavállalóknak
…Arra a kérdésre, hogy fordulnának-e tanácsadóhoz, ha az számukra nem kerülne pénzbe, a dolgozók hetven százaléka azt mondta, hogy valamelyiket biztosan igénybe venné…(Forrás: fn.hu)

A munkahelyi stressz árt a szexuális életnek
(Forrás: hvg.hu)

Hogyan győzheted le a munkáddal járó stresszt?
(Forrás: hvg.hu)

Munkahelyi stressz és elbocsátás
(Forrás: pszichologia.blog.hu)

Stresszoldó énekórák bankároknak
(Forrás: hvg.hu)

Tippek a munkahelyi stressz kezelésére
(Forrás: hvg.hu)

A munkahelyi stressz a munkáltatóknak is rossz
(Forrás: hvg.hu)

Perelhetünk is a ki nem adott szabadnapok miatt
(Forrás: mfor.hu)

Hátfájástól szenvednek az európai munkavállalók
...A kampány ezért integrált irányítási szemléletet javasol, s a fizikai terhelés, a stressz csökkentésére, a munkakörülmények javításának fontosságára hívja fel a munkáltatók figyelmét...(Forrás: mfor.hu)

További megoldási lehetőségek témakörök szerint:
1. Életvezetés
2. Stresszkezelő technikák
3.
Depresszió-kezelés és -megelőzés
4.
Táplálkozás
5.
Mozgás, aktív életmód
6.
Önismeret, személyiségfejlesztés
7.
Betegségmegelőzés, prevenció
8.
Veszteségek, krízisek feldolgozása
9.
Munkahelyünk, avagy a második otthonunk
10. Párkapcsolat, szexualitás
11. Gyereknevelés
12.  Alkohol- és drogfüggőség

Oldal nyomtatsa
Stressz-teszt
Veszélyben van-e és ha igen, milyen mértékben a veled élő férj, társ,
apa vagy fiú? 

tovább>>>
 
Csatlakozók
Legidősebb csatlakozó tagunk ekkor született:
1928-03-21

Legfiatalabb csatlakozó tagunk ekkor született:
2008-04-19
 Utolsó frissítés:
2012. 02. 18.