Üres bölcsőt ringat...
Hétfő volt, mikor született
Én kivártam volna,
de nem lehetett
Tudod, a számla nagy,
a munka se vár
S jött a hír, hogy
a fiam már jár...

tovább>>>
 
'; ?>
Google PageRank

Betegségmegelőzés, prevenció


"Ha nem vagy rá hajlandó, hogy változtass az életeden, nem lehet rajtad segíteni."  Hippokratész

Hogyan élhetnénk 120 évig? 
A lakosság 20 százaléka, azaz legalább kétmillió hatvan éven felüli ember él ma Magyarországon. Azt, hogy éveik száma még mennyivel gyarapodik, s hogy milyen egészségi állapotban töltik el időskoruk éveit, azt életmódjuk, életkörülményeik, s persze örökölt génjeik döntik el. Biológiai óránk szerint akár 120 évig is élhetnénk, ha nem rombolnák a szervezetünket mindenféle károsító tényezőkkel. S ha mi magunk is megtanulnánk: öregedni is tudni kell... Természetesen az időt nem lehet megállítani, viszont lehet késleltetni és szebbé tenni az öregedést. A doktornő szerint hat fő terület köré csoportosíthatók a módszerek: rendszeres testmozgás, megfelelő táplálkozás, stresszkezelés, a szexuális funkciók javítása, szépségápolás, a szellemei tevékenységek – például a memória – csiszolása. Mindezekhez egyénre szabott technikák egész tárházából válogathatunk... (Forrás: medizona.hu)

A remény és a csoda kék golyója
Szeptember 15-e a Limfóma Világnapja. Ezen a napon számos országban igyekeznek felhívni az emberek figyelmét erre a betegségre, amelyben hazánkban is évente több mint 1000 ember betegszik meg. Magyarországon a Magyar Rákellenes Liga karolta fel a kezdeményezést és az orvosszakma kiemelkedő szakértőit felkérve szervez immár harmadik éve betegtájékoztató programot. A Limfóma Világnap háziasszonya Sarnyai Eszter, modell, aki gyógyult limfómás betegként segíti a Magyar Rákellenes Ligát a közvélemény tájékoztatásában. Gyógyult beteg Laky Zsuzsa is, aki könyvében meséli el nekünk történetét. Kilenc hosszú, embert próbáló hónapon át harcot vívott a rákkal, hogy aztán győztesen álljon elénk! A kötet erőt adhat az olvasónak, arra ösztönöz, hogy a legreménytelenebb helyzetben sem szabad feladni!...
(Forrás: egeszseg.origo.hu)

Candidiasis okai

Candidiasis felismerése és kezelése

Sicko
A prevenció napjainkban egyre fontosabb lesz. Megdöbbentő film az amerikai egészségbiztosítási rendszerről (Forrás: igazsag.myip.hu):  http://igazsag.myip.hu/uj/Sicko.wmv 

Férfibaj
A magazinok a férfitémák közül a potenciazavarokat még csak-csak taglalják itt-ott, de a prosztata betegségeiről keveset hallani a közbeszédben. Ezért már cikkünk elején leszögezzük, hogy az ötven év feletti férfiak felének lesz az életében prosztataproblémája… (Forrás: korkontroll.hu)

Több időt kellene a wc-n tölteni
A vastag- és végbéldaganatok évente mintegy hatezer halálos áldozatot szednek Magyarországon. A tumor kezdeti stádiumában nehezen felismerhető, ezért fontos odafigyelni a figyelmeztető tünetekre, amelyekkel mihamarabb érdemes orvoshoz fordulni...A kampányszlogen pedig – szabad fordításban – az volt: „nézd meg, mielőtt lehúzod!”...(Forrás: rakgyogyitas.hu)

A kreativitás és gyógyulni akarás csodákra képes
2007. január 8-án deréktáji panasszal szakorvoshoz fordultam. Sajnos az állapotom rohamosan romlott. A fájdalom ágyhoz kötött. Április 18-án a CT vizsgálat az L/4 csigolyánál centrálisan és a bal oldali recessust is kitöltő 7mm-es, az L/5 csigolyánál 2mm-es körkörös protrusiot mutatott ki. Fájdalmamat gyógyszer nélkül nem tudtam elviselni. Dr. Erbszt András Főorvos Úr a műtét kilátásba helyezésekor együttérző poénnak szánta talán, hogy: „A legjobb lenne fejjel lefelé lógnia, de hát ezt ebben az állapotában sajnos lehetetlen megoldani.” ettől a mondattól remény és elhatározás költözött belém. Két héttel később fejjel lefelé lógtam a saját „Denevér ágyamon”...(Forrás: gerinc.blogter.hu)

Az elhíresült koleszterin-kérdés
...Napjainkban azonban tanúi lehetünk a tojás „rehabilitációjának”, és minden jel szerint a koleszterin-kérdés nem jutott nyugvópontra, sõt - egyesek szerint - egyre szövevényesebb. Számos esetben ugyanis nem mutatható ki szérumkoleszterin szint növekedés, noha jelentõs koleszterin szerepel az étrendben, míg más embereknél igen alacsony koleszterin fogyasztás mellett is emelkedik a vérzsír szint. Mivel magyarázható az elõbb említett ellentmondás?... (Forrás: Pilis-Vet Kiadó)

A legnagyobb ellenség: szívinfarktus
...Sokszor elõkerül, hogy a vaj természetesebb élelmiszer, mint a korunkban elterjedt, mûvileg keményített margarinok, így többen visszatértek a vaj fogyasztásához. A vaj valóban közelebb áll a természetes tejzsírhoz, mint a margarin a napraforgóolajhoz, mégis átgondolandó a vajfogyasztás kérdése...

Infraszaunáról
Eljött az ősz, itt vannak a hosszú, sötét nyirkos napok. Ki ne vágyna egy kis melegre, feltöltődésre? Ne rugaszkodjunk el egyik aktuális témánktól, a Böjttől. Böjt alatt szervezetünk megszabadul a káros anyagoktól. Ebben segíthetünk külsőleg is, pl. szaunázással...(Forrás: dietinfo.hu)

Testzsír % kalkulátor - 3 pontos méréssel
(Forrás: body.builder.hu)

Együnk szívünk egészségére
A szívbetegségek miatt bekövetkezett halálozás a vezető halálokok közt szerepel mind férfiak, mind pedig nők körében. A betegség kialakulásának okai legtöbb esetben a helytelen, mozgásszegény életmód, a dohányzás, a túlzott cukrozott és zsíros ételek fogyasztása és a stressz. Léteznek azonban egyszerű lépések, melyek segítségével szívünk egészsége megőrizhető. (Forrás: csaladinet.hu)

Andropauza: férfiak, túl a csúcson

…Korosodó férfiaknál a depresszió nem biztos, hogy a búslakodás, sokkal inkább az ingerlékenység, az elszigetelődés vagy a visszahúzódás formáját ölti. Intő jel lehet, ha valaki a munkájába menekül, egyre gyakrabban néz a pohár fenekére, vagy éppen valami tőle addig idegen, extrém tevékenységgel próbálja felrázni az életét…(Forrás: egeszseg.origo.hu)

Egészségindex: a magyar egészségtudat számokban

…Akció index: Konkrétan mit teszünk a saját egészségünk érdekében? A megkérdezettek 56%-a háromszor étkezik egy nap és csupán a válaszadók 12%-a étkezik napi öt alkalommal. A résztvevők 30%-a szokott dohányozni, a megkérdezettek 53%-a pedig sosem szokott sportolni vagy aktív testmozgást végezni annak érdekében, hogy megőrizze egészségét…(Forrás: origo.hu)

Leszokni a dohányzásról nem könnyű, de nem reménytelen kihívás... Dohányzás-teszt

Kérdőív hajhullással küszködőknek
(Forrás: aranykosstudio.hu)

Kormányprogram indul a daganatos betegségek kiszűrésére
(Forrás: hvg.hu)

Nyár = allergia?
„Az allergiák gyógyításában forradalmian új lehetőségnek számít a biofizikai elveken nyugvó kezelést adó Mora-terápia. Nagyon fontos tudni, hogy maga az eljárás lényegében mellékhatás-mentes. Nem jár fájdalommal, így gyermekeknél is kiválóan alkalmazható. Oki kezelésnek tekinthető, hiszen nemcsak a tüneteket csökkenti vagy szünteti meg, hanem deszenzibilizál is, vagyis megszünteti az adott anyag allergiát kiváltó hatását is…” (Forrás: fitt.info)

Egészséges szív: 13 ajánlás
Az amerikai szívgyógyászok egyesülete kiadta ajánlásait az étrend és a testedzés alapján megvalósítható egészség eléréséhez, az élelmiszerekre, a fizikai aktivitásra, a dohányzásra, az alkoholfogyasztásra és a testsúlyra vonatkozóan. A cél a szívbetegségek előfordulásának csökkentése és a szív egészségének megőrzése...(Forrás: ugyvezeto.hu)

Hajtás, munka, siker - minden áron...
...szintén azok közé tartozik, akik félnek beszélni az orvossal? Ódzkodik attól, hogy feltárja neki intim problémáit, beismerje, hogy nem képes megbirkózni a mindennapok stresszével vagy a fáradtsággal? Ha igen, tennie kell ellene...(Forrás: patikamagazin.hu)

A makrobiotika a keleti népek étkezési útmutatója, ami egyénileg különbözik a klíma, a környezet, az egészségi állapot, a nem, a kor, a mozgékonyság és az egyéni szükségletek szerint. A gondosan felállított makrobiotikus étrend segít az egészség megtartásában, komoly betegségmegelőző hatása van, és igen ízletes is. (Forrás: tau.hu)
Michio Kushi: Rákmegelőző és gyógyító diéta című könyvének letöltése


További megoldási lehetőségek témakörök szerint:
1. Életvezetés
2. Stresszkezelő technikák
3. Depresszió-kezelés és -megelőzés
4. Táplálkozás
5. Mozgás, aktív életmód
6. Önismeret, személyiségfejlesztés
7. Betegségmegelőzés, prevenció
8. Veszteségek, krízisek feldolgozása
9. Munkahelyünk, avagy a második otthonunk
10. Párkapcsolat, szexualitás
11. Gyereknevelés
12. Alkohol- éss drogfüggőség

 
Oldal nyomtatsa
Stressz-teszt
Veszélyben van-e és ha igen, milyen mértékben a veled élő férj, társ,
apa vagy fiú? 

tovább>>>
 
Csatlakozók
Legidősebb csatlakozó tagunk ekkor született:
1928-03-21

Legfiatalabb csatlakozó tagunk ekkor született:
2008-04-19
 Utolsó frissítés:
2012. 02. 18.