Üres bölcsőt ringat...
Hétfő volt, mikor született
Én kivártam volna,
de nem lehetett
Tudod, a számla nagy,
a munka se vár
S jött a hír, hogy
a fiam már jár...

tovább>>>
 
'; ?>
Google PageRank

Életvezetés


"Te magad légy a változás, amit a világban látni akarsz!"  Gandhi


Mottó: A tudatos megkönnyebbülés a legrövidebb út a boldogság és a boldogulás felé.
A Titok titka - Kip-Kop Kopogok
Ajánlás: Ezt a könyvet útmutatóként ajánlom mindenkinek arra, hogyan tegye túl magát könnyedén a hétköznapok nehézségein, és megértse, hogy a Jólétet csak küzdelem nélkül, a lehető legkisebb erőfeszítéssel lehet megteremteni. Ajánlom mindenkinek, aki keresi a lehetőséget, hogy kitaláljon saját élete útvesztőiből, hogy egészséges testtel és lélekkel teljes életet éljen. Ajánlom mindenkinek, akinek lehetősége van arra, hogy megtanítsa mindezt a gyerekeknek is. Azt pedig mindenki maga döntse el, hogy él-e ezzel a lehetőséggel.
Győri Jutka

12 százalékkal csökkenhet Magyarország népessége 2050-ig


Önsajnálatban olimpiai bajnok: Magyarország!

...Ha a bűnbakkeresés és az önsajnálat olimpiai sportág lenne, Magyarország valószínűleg minden ötkarikás játékon már eleve egy arany előnnyel indulna. Most ugye mindenki azon dünnyög, hogy hát persze, szegény magyarok, nekik (most) nem volt dopping, miközben mindenki epózott, mint állat, csak a vak nem látta, meg ugye a pénzhiány, arra úgyis mindig, mindent rá lehet fogni...(Forrás: mfor.hu)

Egy boldogságkutató tanácsai
A kacsalábon forgó villa, méregdrága autó, bahamai nyaralás, de még a lottó főnyereménye sem tesz tartósan senkit boldoggá - állítja Csíkszentmihályi Mihály, a világszerte elismert boldogságkutató. Az anyagi javak és pénzért megvásárolható szolgáltatások természetesen fontos, szükséges és nagyon kellemes összetevői az életünknek, de nem tévesztendők össze azzal a mélyebb elégedettségérzettel, ami akkor fog el bennünket, ha elértük a magunk elé kitűzött fontos célt, vagy igazán jól érezzük magunkat egymás társaságában... (Forrás: hazipatika.hu)

Menj fel a hegyre, igyál egy jó teát, és várj
...Napjaink legnagyobb részét a munka és az otthoni teendők töltik ki, szinte időt sem hagyva magunknak a pihenésre. Pedig ugyanannyi időt kell áldozni a passzivitásnak tűnő, kikapcsolódást adó tevékenységekre, mint az erőt felhasználó aktivitásra. A változás természeti törvénye szerint a jin-nek, jang-nak egyensúlyba kell kerülnie, különben a sors gondosodik a kényszerű pihenésről, akár egy enyhe megfázás, akár komolyabb betegség formájában...

A vallásosság egészségvédő hatású lehet (Forrás: egeszseg.origo.hu)

Zeitgeist - Korszellem
Egy meghökkentő, 40 perces film a spiritualitásról és a vallásról 

A vallás és egészség kapcsolatának szociológiai értelmezése  

Környezet- és bababarát mosás, mosódióval
...A mosódió egy indiai szappanfa termése. Szüretelés, szárítás, magozás után zsákokba csomagolva kerül forgalomba. A héjban egy Saponin nevű anyag található, ami víz hatására kiválik, habzani kezd, és jelentős tisztítóhatással rendelkezik. Egy mosódió-fa még 90 évesen is terem, vagyis majdnem egy évszázadig képes oxigént és számunkra hasznos termést termelni. Emellett gazdaságos, mert 1 kg héj nagyjából 100-150 mosásra elég, vízkeménységtől függően...(Forrás: csaladinet.hu)

Hetvenévesen sem késő egészséges életmódra váltani
…a hetvenes éveinkben folytatott életstílusunk komolyan befolyásolja, hogy mekkora eséllyel éljük meg a kilencvenéves kort: ez alapján úgy tűnik, hogy korábbi, akár egészségtelen életvitelünk sem határozza meg végérvényesen, hogy meddig élünk… (Forrás: egeszseg.origo.hu)

Kilenc felismerés - Mennyei Prófécia
...Hatodik felismerés:
Tudattalan hatalmi dráma? Nem szabad elvennünk mások energiáját és a kozmikus energia ránk árad. A megtisztulás folyamata mindannyiunk számára az, hogy saját személyes hatalmi drámánkat tökéletesen felszínre hozzuk a tudatunkban. Nem lehetséges a továbblépés, amíg szembe nem nézünk önmagunkkal, és fel nem fedezzük, miként manipulálunk másokat az energiájuk megszerzése érdekében. Újra kell értelmezni gyermekkori élményeinket, fel kell derítenünk, hogy kik vagyunk, megértjük, hogyan keletkezett a drámánk. Ha sikerül, a drámánk széthullik, megszabadulunk, hogy többek lehessünk, mint a tudatlanul eljátszott szerep. Megtalálhatjuk életünk magasabb rendű értelmét: azt a spirituális okot, amely miatt abba a családba születtünk...

Stay Hungry. Stay Foolish. Steve Jobs híres beszéde magyarul


Müller Péter: Titkos tanítások (részlet)
,,... Mert a legmélyebb, leghatalmasabb gondolat nem az önmegmentés kétségbeesett ösztöne, nem is a világ átvarázsolása, nem a hatalom, hanem az a másik, egyetlen igaz gondolat, amely ott tartja az embert a keresztjén és a sorsát, bármilyen nehéz is, hűségesen végig csináltatja vele.
Ezt a legmélyebb és leghatalmasabb gondolatot úgy hívják, hogy szeretet.
A szeretet mágiájával egy egész világot boldoggá lehet tenni, de nem lehet vele varrógépet hajtani, villanyt gyújtani, még egy képszöget sem lehet kilökni vele a falból.
Ha az ember szeret, az azt jelenti, hogy a hatalmáról lemondott."

...Jó ha valaki tudja, hogy mit akar az élettől, és talán még izgalmasabb, ha valaki ezzel együtt elkezdi megérezni és megérteni - hogy az élet mit akar tőle... Az egészség pszichológiája

The secret (A titok)
A 2006-ban bemutatott "The Secret - Law of attraction" című film az élet nagy kérdéseivel foglalkozik. Sajnos a mai napig nem kapható magyarul, szinkronizált változatban. A film eredeti, angol nyelvű változata megrendelhető a legtöbb on-line internetes DVD áruházból, vagy letölthető a Secret hivatalos honlapjáról. A film szövegének részeit fejezetenként tagolva  magyar nyelven olvashatjátok a thesecret.hu - a vonzás törvénye című weboldalon.

Szex helyett internet 
...rohamosan nő azok száma, akik az online világot választják a valódi élet helyett, minek következtében elszigetelődnek, megszűnnek a külvilág részei lenni... (Forrás: kakukk.ro)

adhat.hu
Üdvözöljük az adományozókat és a civil szervezeteket a NIOK Alapítvány adományportálján! Oldalunkon adománykéréseket és felajánlásokat, információkat, technikai segítséget, és sok más hasznos dolgot találnak látogatóink. Hasznos időtöltést kívánunk!

Rend és rendetlenség – interjú Polcz Alaine-nel
…Mindenkinek tanácsolom, hogy elsõ lépésként vegyenek egy jó szakácskönyvet, amelyben olcsó és gyorsan fõzhetõ ételek leírása van. Lehetõleg ne vásároljanak készételeket! Egy jól megszervezett háztartásban naponta fél óra alatt meleg vacsorát varázsolhatunk az asztalra. Ugyanilyen fontos megszervezni a napirendet. A család rendszeresen üljön le, és közösen beszéljék meg, kinek mi az igénye. Mennyit tévézünk, mennyit dolgozunk, mennyit beszélgetünk, milyen tárgyakat, gépeket használunk? Eleget segítenek a családtagok egymásnak? Sokan élnek a televíziózás bûvöletében, ami senkinek sem jó. Különösen a gyerekeknek káros, a legkisebbeknek még a mesefilmek megtekintését sem ajánlom. Olvassanak és beszélgessenek inkább. Mindennek megszervezése az asszonyok dolga. A rendet belülrõl kell elindítani - az egyén és a család belsõ világából -, és ha ezt megtettük, elõször a környezetünk, majd az életünk is rendbe jön…

Jönnek az ápolt férfiak!
Régen egy beretva és egy szappan is elég volt az "ápoltsághoz", aztán néhány élelmes cég észbekapott, és elkezdett speciális férfi kozmetikumokat gyártani. A nők igenis díjazzák a jó illatot és az ápolt bőrt... (Forrás: csakjohirek.hu)

Életünk legnagyobb szerelme: a pénz
...Figyeld meg az emberek arcát: ha pénzről esik szó, elkomolyodnak. Idáig lehetett fecsegni, tréfálni, de ha arról van szó, hogy mennyi pénzt kapnak, s főleg, hogy mennyit adnak, elkomolyodnak. Ez most nem játék. Nem érzelmi kérdés. Ez most élethalál ügy. A szívük hevesebben kezd dobogni. Izgatottak lesznek. Életük sorsdöntő pillanathoz érkezett. Művészet, irodalom, szépség, boldogság, jó szó, derű, gyermekmosoly, de gyakran egy barátság és egy jó szeretkezés is hirtelen messzire szalad, ha szóba jön a pénz. Ha valaki egy másik bolygóról csöppenne ide, csodálkozva tapasztalná, hogy az itteni emberiségnek egyetlen valós eszméje van: a pénz...(Forrás: eletforma.hu)

Azokhoz, akiknek elegük van
Mind gyakrabban hallani értelmes és jóravaló emberektől, hogy elegük van. Elegük van az egész politikából, a pártokból, A-tól Z-ig, a közéletből, a korrupcióból, valamint a társadalom elitjét jellemző rövidlátásból, pozícióféltésből és gyávaságból. A szociális és környezeti mutatók nagy része lefelé tendál, a társadalom hangulata egyre csak romlik, és a jövőtől se várható sok jó… egyelőre még az szja - az adózónak semmibe sem kerülő - egy százalékéról is csak minden harmadik ember rendelkezik valamely civil szervezet javára. És: hányan mennek át a szomszédba, ha ott verik a gyereket, a feleséget? Hányan állnak ki jogaikért, ha a munkahelyükön kizsákmányolják őket?...
(Forrás: nonprofit.hu)

Amit negyvenéves kor felett szigorúan tilos kihagyni!
azok a családok, akik számíthatnak a nagyszülőkre a gyereknevelésben, sokkal több utódot vállalnak. És amit eddig sem tudtunk: az ilyen "megkönnyítette helyzetű" szülők sokkal tovább is élnek!... (Forrás: eletforma.hu)

Életmódváltás munkahelyi csapatversennyel

Házassági menedzsment 

Mi a tartós házasság titka? Melyek azok a kritikus pontok, amelyekrõl minden nõnek tudnia kellene?... (Forrás: pontinfo.com)

Esélytelen férfiak 

A világ össznépessége rohamosan növekszik, ám ez mégsem vigasztalja azokat a házaspárokat, akiknek valamiért nem lehet gyermeke...A vegyi anyagokon kívül átmeneti, vagy véglegesnek tûnõ meddõséghez a stresszekkel terhelt életmód is vezethet. Ide tartozik az a drukk és kudarcélmény, ami a sikertelen gyermekáldást kíséri, és a hajszoltság, a kimerítõ, a rendszeres alvást is nélkülözõ, lazítást nem tűrõ munkavégzés. De nem kötelezõ feláldoznunk az életünket s lehetséges gyermekeink életét!...(Forrás: pontinfo.com)

Mozgással a férfiasságért
Egy kis mozgással is megőrizhető a férfiasság: amerikai kutatók szerint a potenciaproblémák a szó szoros értelmében lefuthatók…(Forrás: origo.hu)

Józanság Hírlevél
A (drog vagy alkohol iránti) sóvárgások  személyre szabott jellegének megismerése és a sóvárgást kiváltó kulcsingerek beazonosítása...

Mentsük meg a férfiakat!
...egy lakás fenntartása a fizetés nagy részét felemészti, miközben mindenhol ilyesmit olvasni: „Új autó csak hárommillióért!” Csak? Jönnek a negatív üzenetek, a sok felesleges és ostoba információ... (Forrás: nlcafe)

Egyre gyakoribb a kiégés-szindróma
… érzelmi kimerülés, elszemélytelenedés, az élet több területén pedig a teljesítmény csökkenése… az újságíróknál a napi cikkírás, tévéseknél a riportkészítés, értékesítőknél, vállalkozóknál és cégvezetőknél pedig a mindennapi szigorú elvárásoknak való megfelelni akarás okozhat kiégés-szindrómát… Általános változás még, hogy a régebben elsősorban a 40 év felettieket érintő betegség a munkahelyi követelmények szigorodása miatt mára a 30 év felettieket is veszélyezteti, és egyre fiatalabb korosztályokban jelenik meg…

Önkéntes családsegítőket toboroznak
Önkéntes tanárokat, szülőket toboroz az Otthon Segítünk Alapítvány, akik kisgyerekes családoknak nyújthatnának ingyenes segítséget országszerte - számolt be az RTL Klub Híradója. Az alapítvány évente 100-150 családnak segít a gyereknevelésben, de azt mondják, ennél jóval többen kérnének tapasztalt segítőt. Ezért indították a toborzó kampányt.
(Forrás: hirextra.hu)

Dr. Fülöp Márta : Az életközepi krízis
„…A felnőttkori fejlődésben a leginkább tanulmányozott időszak az ún. "életközepi krízis"… Jung ezt az időszakot tekinti a leglényegesebbnek, egyben a legveszélyesebbnek is egy ember életében. Ha az energia, ami eddig a mindennapi, konkrét elérendő célok és vágyak kielégítésére fordítódott, nem használódik fel kulturális és spirituális célokért, akkor felboríthatja az egyensúlyt…” (Forrás: lelekbenotthon.hu)

"A NEVETÉS a lélek tánca!", tartja a közismert keleti bölcsesség…
”Nem azért nevetünk közösen, mintha mindenkinek feltétlenül jó lenne a kedve, hanem éppen azért, hogy előfeltételek nélkül is jó kedvünk tudjon kerekedni. Akárki együtt kacaghat a többiekkel…” (Forrás: agykontroll.hu)
Ingyenes lehetőség – Nevethetünk országszerte - Magyarországon eddig végzett Hahotaklub-vezetők elérhetősége

Fiatalodjunk! A XXI. század főszereplője: az anti-aging
"...az Anti-aging Medicina alkalmazásával az átlagéletkor 10 évvel növekszik, és ez minőségi években értendő! Nem az orvostól orvosig járkálást, rendelőkben ücsörgést jelenti, hanem az aktív, cselekvő állampolgárként, saját életüket élést akár hetven, nyolcvan év felett is. Akik elfogadják ezt a programot, azok nem a betegségek legyőzésével töltik idejüket, hanem tartalmas, örömteli életet élnek..."
(Forrás: Dr. Fit Életmód program)

Egészségtudatlanság
”...hazánkban óránként 7 ember hal meg elhízással kapcsolatos betegségben…azok a 40 és 69 év közötti férfiak, akik a felmérés kezdetén rossz egészségi állapotról panaszkodtak, és ezt követően 3 éven belül meghaltak, alig fordultak orvoshoz. Pedig pont ebben a korcsoportban van a legtöbb értelme a megelőzésnek, ugyanis életmódváltással ekkor még mobilizálhatóak a szervezet tartalékai, és elkerülhető az önmagában tünetmentes, ám hosszú távon halálos magas vérnyomás, illetve magas vércukor- és vérzsírszint kialakulása…”
(Forrás: fn.hu)

Szakcsoport a férfiak egészségéért
"...A Pápai Páriz Egészségnevelési Országos Egyesületnek a "Férfiak egészségéért" szakcsoportja azt az üzenetet is küldi a férfiaknak, hogy tanuljanak meg időben és indokoltan élni az egészségügy szolgáltatásaival..."
(Forrás: stop.hu)

A stressz szorongat vagy megvéd? (eustressz, distressz, mobilizáló és debilizáló stressz)
(Forrás: pszichologia.blog.hu)

Toplak Zoltán : A Férfi útján járni
...Az átlagos férfitól, akik valójában vagyunk (pénzt hajtó, nőző, álmaiban kemény, valójában hétköznapi fickók), sokan elindultak abba az irányba, hogy megnyíljanak saját lelkük felé. Érzékenyek, megértők, és gondoskodók igyekeznek lenni. Ez az út a lágyság felé visz. Ám állítja Rohr, hogy szükség van egy másikra is: a kezdeményezés, kockázatvállalás, irányszabás és teremtés, alkotás világába. Ahová bátorság, erő, merészség kell...
(Forrás: Napvilág Íróklub)

Önkéntes Te is lehetsz! Szükség van Rád is
Sokan hiszik, hogy az önkéntesség a középkorú, unatkozó középosztályi háziasszonyok tevékenysége. Az önkéntesség a kutatások és a nemzetközi tapasztalatok szerint azonban sokkal szélesebb korosztályokat és társadalmi rétegeket érinthet. A gyerekek szocializációja, oktatása, nevelése során például fontos cél, hogy később közösségük aktív tagjaivá legyenek. A fiatalok, pályakezdők szempontjából előnyös, ha első munkahelyi gyakorlatukat segítő környezetben végzik, ahol a felelősséget még mások viselik helyettük. A fiatalok körében növekvő tartós munkanélküliség tendenciáit figyelembe véve még nagyobb a társadalmi felelősség: sokan karrierjük első állomásaként passzivitásba kényszerülnek. Különösen fontos a nők munkaerőpiacra való vissza- és bekerülésének elősegítése. A nyugdíjas önkéntesek számára a magány, a passzivitás, a betegségekbe menekülés és az elszegényedés elkerülésének lehetősége jelenthet vonzást. Emellett egyre több piaci szervezet figyel fel arra, hogy szakembereinek önkéntes munkára való ösztönzése elősegíti az alkalmazottak kreativitásának, munkakedvének növekedését, felfogható az alkalmazottak sokoldalúvá tételének egyik állomásaként, javítja a cég közösségen belüli reputációját, növeli a vállalaton belüli munkamorált.
Önkéntes lehetőségek: Önkéntes Központ Alapítvány weboldalán + http://www.onkentes.lap.hu/
(Forrás: onkentes.hu)

Jótékony magyarok - havi 8 óra ingyen
"...mi magyarok szociálisan érzékenyek vagyunk. Jól figyeljenek, jól hallják, 7 millió magyar tesz vagy ad valamit a rászorultaknak. Ahogy szokták mondani, jótékonykodik, adományoz..."
(Forrás: nonprofit.hu)

WWOOF - World-Wide Opportunities on Organic Farms (angolul tudóknak)
A legrégebbi bioturisztikai szervezet világszerte kínál biogazdaságokban lehetőséget a világlátásra, olcsó nyaralásra és ismerkedésre a helyi életkörülményekkel, lakosokkal…
Csak regisztrálni kell a szervezet weboldalán, valamint egy bejelentkezési lapot kell kitölteni ugyanott angol nyelven. Bízunk benne, hogy nemsokára magyar gazdaságok is csatlakoznak a sorba...
(Forrás: wwoof.org)

Rugalmas munkaidő: az utolsók vagyunk Európában
"…felmérések igazolják, hogy a házasságban élő férfiak időskori életkilátásai ötször jobbak, mint az egyedül élő kortársaiké, nők esetében pedig nem annyira a házasság, inkább a harmonikus kapcsolat hosszabbítja meg az életet. A nők azonban nem csupán védőernyőként szolgálnak párjuk számára, hanem a túlzott anyagias szemléletük a férfi korai halálában is szerepet játszhat…"
(Forrás: mfor.hu)

A rendszeres mozgás az önbizalom doppingszere
"…a magyar lakosság egészségi állapota kirívóan rossz. Ezt magyarázhatjuk számos történelmi, gazdasági vagy kulturális okkal, de a szakemberek szerint fel kell végre ismernünk, hogy leginkább az életmóddal függ össze. A munkahelyi, magánéleti stressz, a szabadidő hiánya miatt keletkezett tünetek ördögi köréből…"
(Forrás: origo.hu)

További megoldási lehetőségek témakörök szerint:
1. Életvezetés
2. Stresszkezelő technikák
3. Depresszió-kezelés és -megelőzés
4. Táplálkozás
5. Mozgás, aktív életmód
6. Önismeret, személyiségfejlesztés
7. Betegségmegelőzés, prevenció
8. Veszteségek, krízisek feldolgozása
9. Munkahelyünk, avagy a második otthonunk
10. Párkapcsolat, szexualitás
11. Gyereknevelés 
12. Alkohol- és drogfüggőség

 
Oldal nyomtatsa
Stressz-teszt
Veszélyben van-e és ha igen, milyen mértékben a veled élő férj, társ,
apa vagy fiú? 

tovább>>>
 
Csatlakozók
Legidősebb csatlakozó tagunk ekkor született:
1928-03-21

Legfiatalabb csatlakozó tagunk ekkor született:
2008-04-19
 Utolsó frissítés:
2012. 02. 18.