Üres bölcsőt ringat...
Hétfő volt, mikor született
Én kivártam volna,
de nem lehetett
Tudod, a számla nagy,
a munka se vár
S jött a hír, hogy
a fiam már jár...

tovább>>>
 
'; ?>
Google PageRank

Hozzászólások


tiaramagazin.hu
Életmód 2008. 11. 19.
Mentsük meg a férfiakat! - Egy mozgalom és története
...Aztán meg ahelyett, hogy kivitáznátok magatokat, pl velünk (:-)), benyeltek sok mindent, ami rákkeltő lesz, később. Ezért szeretünk mi nők hisztizni, kiabálni és tányért törni: már tudjuk, hogy ez a legjobb prevenció ;-) ...
 

...S vajon hogy kerül ide az, hogy mit tehetsz a párodért? 
Eddig is tudtam, de az elmúlt 1 hónap eseményei még jobban rádöbbentettek, hogy vigyáznunk kell a párunkra! A közvetlen környezetemben történt, fiatal emberi életeket és sorsokat kettőbe törő, teljesen értelmetlen, érthetetlen és megdöbbentően sok haláleset - köztük a 34 éves unokaöcsém autóbalesetben történt elvesztése - az élet örökérvényű dolgaira irányították a figyelmem: figyelem, szeretet, elfogadás; törődünk-e egymással eleget; mi mit ér meg és így tovább... És persze, kérdezheted, minek beszélek én itt erről? Hisz Te egy fitnesz/Pilates hírlevélre iratkoztál föl... Egyrészt azért, mert minden mindennel összefügg - a hírleveleim és azok témáit mindig befolyásolják az életem eseményei is Másrészt meg azért, mert úgy gondolom, vannak dolgok, amelyekről beszélni kell. Attól, hogy a fejünket a homokba dugjuk, a probléma még létezik: fiatal emberek halnak meg a túlzott stressz, az állandó, eszeveszett rohanás miatt - életek és családok hullhatnak szét, vagy kerülhetnek kiszolgáltatott helyzetbe a leginkább veszélyeztetett családfő elvesztése miatt. Vigyázz a párodra (légy fiú, vagy lány) és adj hálát minden este, amikor a család végre ismét összeül az étkezőasztalnál és mindenki épen-egészségesen hazaérkezett. Ne vedd természetesnek (a pillanat törtrésze alatt lehet másképp) - értékeld! S hogy mit tehetsz Te, hogyan vigyázhatsz a párodra? 
Mert sok múlik Rajtad, hidd el! Erről fog szólni a következő Forma-Tervező (persze, az én szakmámba vágó megközelítésből) és konkrét cselekvési tervet is kapsz nemsokára :-)! Addig pedig nézz körül Arany Ágnes, a "Mentsük meg a férfiakat!" mozgalom elindítójának honlapján. Talán találsz hasznos tanácsokat rajta. Szeretettel üdvözöllek: Ági (agipilates.hu Formatervező hírlevele )

Férfiasság, mi is vagy te?  
...De ez együtt jár azzal, hogy a csak férfiaknak fenntartott területek szinte teljesen eltűntek. Márpedig férfinak lenni sokkal bonyolultabb, mint nőnek. Sokkal specializáltabb a férfilét a nőinél, kell ezért a leválasztódás a nők terülteteiről, a nők befolyásáról oda, ahol csak férfiak vannak, ahol erősödhet, tisztulhat a férfi önazonosság... (Forrás: ferfivilag.freeblog.hu)

Az "Én hogyan menteném meg a férfiakat!?" pályázatunkra érkezett levelek

csipke.blog.com
Hogyan mentsük meg... a házasságunkat, a kapcsolatunkat.
Mostanában egyre többször ütközöm ebbe a témába.
Először Medvétől hallottam, hogy egy NL mellékleteként (Lélekbúvár füzetek) megjelent kiadványt talált a kanapén (nem minden célzat nélkül...), melynek címe: Hogyan mentsük meg a házasságunkat? Most a Házipatikán láttam ezt a cikket: Fekete, fehér, igen, nem Utána az Origon jött velem szembe egy, a szingli életformáról szóló cikk: Egyedül is megy címmel ... és jött a többi... (Mentsük meg a férfiakat-weboldal; Mentsük meg a férfiakat! Mozgalmat indítunk! - NL cikk; Meg kell-e menteni a férfiakat?) szépen, sorban, mert úgy látszik, ez egy nagyon fontos kérdés, aminek a megválaszolására sokan vállalkoznak. Kérdés, mekkora sikerrel? Egy-két válasznak is beillő idézetet is találtam:
„Minden kapcsolat történés, valahonnan valahová tart. Erre kell figyelni. Úton vagyunk-e még? Vagy már csak ismételjük magunkat? Mit "hoz ki" belőlünk az együttélés? Jót? Előre lépést, derűt, szabadságot, munkaképességet? Rosszat? Idegességet, beszűkülést, rosszkedvet? A kapcsolat változik, és benne változunk mi is. Előfordulhat, hogy az utak szétágaznak. Ha tartósan úgy érezzük, hogy már nincs dolgunk egymással, harag és gyűlölet nélkül is el lehet búcsúzni. Azonban sokszor a másikra haragszunk, mert nem olyan vagy nem vált olyanná, amilyennek elképzeltük. Pedig nem tehet arról, hogy nem vagyunk elég jó emberismerők, és olyat kértünk, amit nem tud megadni. Elmenni könnyen kell, ahogy a levél leválik a fáról. Elmenni egyszer szabad csak és véglegesen. Egy foghúzás rossz, de elviselhető. De ha mindennap húznának rajta egy keveset - azt nem lehetne kibírni. Az ilyenfajta szétválásban tönkremegy két ember.”
/Popper Péter/
"... Hogyan mentsük meg a házasságunkat?" címmel kerültek forgalomba. A saját ismeretségi körömben szerzett tapasztalatok alapján az ilyen könyvek "bibliaként" történő olvasása legalább annyira elveszi az időt a sikeres üzletvezetéstől és a házasság rendbetételétől, mint amennyire valóban segítenek." /Kovács Katalin/ Írta: cickafark at 15:13

A férfiak sorsa a kezedben van!
Mondovics Pálma femina.hu 2007. október 25.
Többségük nem hajlandó orvoshoz menni, és azt is letagadja, hogy ismeri a "szűrővizsgálat" kifejezést, miközben ma 5 férfiból csupán 3 éli túl a 65. életévét... A Mentsük meg a férfiakat! nemcsak egy weboldal hasznos információkkal, önismereti és egészségi állapotot felmérő tesztekkel, hanem egy valódi mozgalom valódi egyesülettel, amely rendezvényeket szervez, információkkal látja el az érintetteket és az érdeklődőket, és amely a legmesszebbmenőkig igyekszik mindent megtenni azért, hogy javítsa az életkilátásokat és az életminőséget. Folyamatosan dolgoznak azon, hogy az élet minél több területén segítséget nyújthassanak, és tanácsokat adhassanak kezdve a helyes táplálkozástól a megfelelő életmódon és életszemléleten keresztül egészen a stressz és a depresszió eredményes kezeléséig...

drlingva.blog.hu
lulu 2007.09.24. 15:17:24
Kedves férfiak!...Igazán nem akarok senkit megsérteni, de talán Ti magatok vagytok elsősorban felelősek saját magatokért, fiúk! Úgyhogy mindent bele, mert különben tök uncsi lesz nélkületek a nyugdíjasklubban.

Kornis Mihály 2007. karácsonya előtt a könyvesboltokba kerülő Lehetőségek könyve című új művében (Kalligram kiadó) az egyik fejezet a munka értelméről szól. Ki dolgozik? című írásának részletét  azért bocsátja rendelkezésünkre, mert szolidaritását óhajtja kifejezni velünk és törekvéseinkkel. Azt kérte, írása végére hadd írhassa oda: „MI FÉRFIAK, CSAK A NŐKBEN BÍZHATUNK, MERT NEKIK FONTOS, HOGY MI FÉRFIAK LEGYÜNK - ÉS HOGY LEGYÜNK!”
Kornis Mihály


A Blog-on a "Most akkor mentsük meg a férfiakat vagy hülyeség az egész?" című blogbejegyzésemre többek között az alábbi válaszok érkeztek:

Krisztina 2007. 10. 03. 09:57:11
Most már én is tollat ragadok.Szerintem is jó a név ,de főleg úgy látom jó a társaság.A legjobb kezdeményezést is tönkre lehet tenni,arrogáns hangvétellel,lekezelő stílussal.Az márlátható,hogy nem kis dologba vágtuk a fejszét,de ha erősítjük egymást nem áll meg a mozgalom.Sőt egyre erősebbek leszünk. Kaktusz virágnak üzenem,hogy ez az emberi nagyság,hogy ilyen tapasztalatokkal is itt vagy.

koczi 2007. 09. 16. 19:37:14
Most olvasom itt valamelyik írásban, hogy a "férfiak hagyják magukat félreállitani, és pénzkereső automatává degradálják magukat" Hát ettől olyan ideges lettem hogy muszáj írnom. Elnem tudom képzelni hogy hol hagyják magukat félreállítani, amikor dolgoznak mint az állatok (bocs) hogy fenntudják tartani a családot. A levél szerzőjének nem jutott eszébe, hogy nem a férfiak ezért a hibásak hanem a társadalom?Ahol a férfi nem keres annyit hogy elég legyen a családjának. Beszélünk itt arról, hogy mentsük meg a férfiakat. Jó de hogyan? Az Én párom vállalkozó, mindenki hallott már a körbetartozásról biztosan. Na hát neki is tartoznak elég rendesen. Ha ezek a pénzek mind a zsebében lennének, nem lenne folyton ideges, feszült és robbanékony mint egy bomba. Na akkor nem is kellene megmenteni, mert nem kapott volna már egy infarktust. Ha ez így megy tovább akkor szépen megkapja a másodikat is. Tessék mondani, hogy védjem én med most Őt? Mert ha a fejemre állok sem tudom megvédeni. Akkor mégiscsak a társadalomban van a hiba, ahol ilyet meglehet csinálni, hogy megrendelik a munkát, és nem fizetnek érte. Majd ha ez a helyzet megoldódik akkor nem lesz stressz, nem lesz infarktus, és akkor nem kell őket megvédeni sem. Nekem ez a véleményem, lehet persze vitatkozni velem. Egyetértesz vagy tiltakozol? A Blog-on mindkettőt megteheted.

Chiara kommentjéből:
Finnorszagban vagyok gyakornok immaron 2 honapja. A finnek derujenek, kedvessegenek, konnyedsegenek titkat azota is kutatom....A mozgalom is innen indult! Sokan kerdezik, honnan volt annyi spiritusz a finn nokben hogy az utcara mentek protestalni ferfiaik egeszsege erdekeben? Csak egy kis titok az egesz: EROS, NEM KORRUMPALHATO, KORREKT SZAKSZERVEZET, mely kilobbizta a finn munkaltatokkal szemben minden finn munkavallalo szamara az 1 honap nyari, alanyi jogon jaro fizetett szabadsagot ! A vallaltok szombatra s vasarnapra lehuzzak a rollot! Soroljam, kedves magyarok?
A Blog-on várjuk a Te véleményedet is!
 

Bátorság - nő a neved Lévai Katalin blogja
"Mentsük meg a férfiakat !
A középkorú férfiak veszélyben vannak. Megmentésük érdekében Magyarországon is mozgalom indult, sok más európai országhoz hasonlóan. Eszembe jutott, hogy amikor A nő szerint a világ című könyvem megjelent, sokan kérték, hogy ne csak a nők történelmét írjam meg, hanem a férfiakét is. Ezzel azóta is adósa vagyok az olvasóimnak. Remélem, már nem sokáig.
Szóval: hogyan is állunk? Tényleg nagyobb veszély leselkedik a férfiakra, mint a nőkre?..."

Tamás leveléből:
„Tisztelt Arany Ágnes asszony! Szeretnék gratulálni a mozgalomhoz, úgy érzem nagyon nagy szükség lesz rá, mert már a 24. órában vagyunk. Magamról: 54 éves vagyok, 24 éve karatézom, mely harcművészet tanulását 30 éves koromban, mint műszaki vezető, nemcsak a fizikai állapotom javítása, hanem a stressztűrő képességem emeléséért kezdtem tanulni. Alapító tagja vagyok a Magyar Kyokhusin Karate Seibukai Szervezetnek, melynek céljai között szerepel az egész életen át tartó Budó (jelentése a harcosok útja, önmagunk tökéletesítése) gyakorlása. A harcművészet egészségmegőrző képességéről sok 70-80 éves aktív mester tudna számot adni de, ezen levelem célja inkább az lenne, hogy miként tudnánk az önök mozgalmához csatlakozni, illetve tudásunkat átadni a veszélyeztetett nők és férfiak megmentése érdekében. Abban a dojoban (edzőteremben) ahol edzem, sok vállalatvezető, vállalkozó, ügyvéd edz, és itt vezetik le a feszültséget, a stressz negatív hatásait semlegesítik, és a rendszer működik. Persze az általunk képviseltek csak kis szeletét képezik a megelőzés rendszerének, de úgy gondolom és hiszem, hogy minden lehetőséget és tudást fel kel használnunk és cselekedni kell, míg nem késő. Maradok tisztelettel, bízva a jövőbeni együttműködésben. Üdvözlettel: Székely Tamás”

Mentsük meg a férfiakat!
A Nők Lapja (Hulej Emese) írásának köszönhetően indult el ez a figyelemre méltó kezdeményezés. Ha csak gondolatindítónak jó, akkor is érdemes meglátogatni ezt a honlapot. Ajánlotta Szabó Ákos 2007. 05. 31. 19:41-kor (Forrás: haztuzorzo.hu)

György leveléből:
"Kérem, bocsásson meg, hogy levelemmel zavarom, de valahol én is a "megmentendők" között vagyok, és így érintettnek érzem magamat. 47 éves értelmiségi, nős férfi vagyok, aki a második házasságában él, és akinek az első házasságából elég sok "hordalékot", keresztet kell cipelnie, ami azért minden nap töri az ember hátát, legfőképpen a lelkét..." Folytatás

Anna leveléből:
"...A mi férfijaink még ott tartanak, hogy az autó legyen rendben, az olajszint, meg a legolcsóbb biztosítót sikerüljön megtalálniuk!..." Folytatás

Panni leveléből:
"...Az én férjem 42 évesen halt meg (8 éve). A fiunk akkor érettségizett, s rá három évre -főiskolásan- váratlanul súlyos depresszió telepedett rá váratlanul. Társkereséseim közben rengeteg sérült férfival taltalálkoztam, így aztán velőig érzem, hogy MEG KELL MENTENI A FÉRFIAKAT!!!!!!!!!..."

Csak irogatok - kozitusz68 blogja
Minden kezdet nehéz
"...Pl. nagyon tetszett a Nők lapjában egy cikk- nem egy cikk tetszett összesen, csak ez hatott meg jobban – amelynek címe: Mentsük meg a férfiakat...Visszatérve az említett cikkre. Hát igen. Elsőre melegség öntötte el a szívemet. Mily csodás. Végre nem szapulva vagyunk, negatív jellemünket ábrázolva. Mentsük meg az élővilágot, harcoljunk a környezetszennyezés ellen. Létezésünk kerül veszélybe, ha mindez megsérül, esetleg megsemmisül. Igen, persze harcoljunk majd én viszem a zászlót. De….. miért is kell minket megmenteni?...

Meg kell-e menteni a férfiakat?  - Vég Erzsébet cikke
"... a „teremtés koronái” elvileg és állítólag felnőtt emberek, és mint ilyenek felelősek magukért is és a családjukért is. Ez az én olvasatomban annyit jelent, hogy senki nem mérgezi magát szándékosan cigarettával. Hogy józanésszel felfogja, az alkohol semmilyen problémára nem jelent megoldást, sőt...Talán lehet valamicskét változtatni az otthoni étkezési szokásokon, ahogy azt az egyik internetes portál (mentsükmegaférfiakat.hu) javasolja. Talán sok-sok kérleléssel elérhető lenne, hogy a férfiak csökkentsék az elszívott cigaretták számát, esetleg le is szokjanak a dohányzásról. Nagy-nagy szervező készséggel talán elérhető, hogy néha egy kicsit sportoljanak is...Én az egész témakörben a fiaik nevelésében látom a nők felelősségét. Az lenne a legideálisabb, ha a fiainkat tudatosan tanítanánk a problémák megoldásának tudományára. Hogy a cigaretta, alkohol, drog és egyéb „pótcselekvések” ne is kerüljenek képbe!" (Forrás: baratno.com)

Férfiak és nők - prodanmarta.blogspot.com
"...Kissé hitetlenkedő vagyok atekintetben, hogy a magyar nők is képesek lennének ilyen felkiáltással utcára vonulni, DE vannak olyan dolgok, amit mi, asszonyok mindenképpen megtehetünk azért, hogy a kedves párunk kicsit tovább éljen..."

Feminista blog
Férfimentés
[verfarkasno]
A Nők Lapja népszerűsíteni igyekszik a Mentsük meg a férfiakat mozgalmat, ennek jegyében íródott ez az erősen horrorisztikus cikk. Rövid elemzés következik...

Spiritualitás: Málaszemek: 37: grihastha - szerző: nawesh
"...Ötven körüli munkatársaim közül egyre többet hallok sóhajtozni, mikor jön már a nyugdíj. Miközben (munkaerő-piaci szempontból is) van még másfél évtizednyi ideje. Elfáradt nemzedék? Persze ne legyünk igazságtalanok, a nők ugyanolyan stresszes, veszélyeztetett életet élnek...Bár ez a felnőtt korosztály önmaga is sokat tesz az életkilátásainak csökkentéséért: dohányzás, alkohol, húsfogyasztás...Mentsük meg a férfiakat és a nőket..." (Forrás: veg.hu)
 

 

 
Oldal nyomtatsa
Stressz-teszt
Veszélyben van-e és ha igen, milyen mértékben a veled élő férj, társ,
apa vagy fiú? 

tovább>>>
 
Csatlakozók
Legidősebb csatlakozó tagunk ekkor született:
1928-03-21

Legfiatalabb csatlakozó tagunk ekkor született:
2008-04-19
 Utolsó frissítés:
2012. 02. 18.